Αχαρνές: Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου
Πανηγυρικοί Εσπερινοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στο στρατόπεδο Παπαστάθη – Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας
Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (25/10) στις Αχαρνές οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου.
Παρά τις βροχοπτώσεις, κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν στους Ιερούς Ναούς της πόλης που είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Δημήτριο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους πανηγυρικούς Εσπερινούς και να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου.
Πανηγυρικός Εσπερινός στο στρατόπεδο Παπαστάθη
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εντός του στρατοπέδου Παπαστάθη, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.
Στη θρησκευτική τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής διοίκησης, προσωπικό του στρατοπέδου, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μεγάλη προσέλευση πιστών στη Λεωφόρο Δημοκρατίας
Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών και στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Παρά τον βροχερό καιρό, οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, συμμετέχοντας στην ακολουθία σε κλίμα ευλάβειας.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της 26ης Οκτωβρίου, ημέρας κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, ενός από τους σημαντικότερους Αγίους της χριστιανικής παράδοσης.









