Αχαρνές

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Αχαρνές

Πλήθος πιστών και κατοίκων των Αχαρνών συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κόκκινο Μύλο, με αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων Αγίων, συμμετέχοντας στον Αρχιερατικό Μέγα Εσπερινό και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ενώ σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της περιοχής, παρουσία πλήθους κόσμου.

Μετά το θρησκευτικό μέρος των εκδηλώσεων, ακολούθησε πολιτιστική βραδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών, υπό τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και του 4ου Γυμνασίου, σπουδαστές χορευτικών σχολών της πόλης, καθώς και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος «Ο Κόκκινος Μύλος». Μέσα από παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που συνδύασε στοιχεία της ελληνικής παράδοσης με σύγχρονες καλλιτεχνικές αναφορές.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι και ζωντανή μουσική, με τη συμμετοχή τοπικών χορευτικών συλλόγων και καλλιτεχνών, σε μια γιορτή που έφερε κοντά μικρούς και μεγάλους.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading