ΑχαρνέςΠρώτο Θέμα

Μεγάλη συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου κλείνει τις εκδηλώσεις στις Αχαρνές

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κορυφώνονται σήμερα, Παρασκευή, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στον Δήμος Αχαρνών.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού έκθεσης, που είχε ως στόχο την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επισκήνιο, ενισχύοντας την προσπάθεια προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρουν οι παραδοσιακοί χοροί, με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων που διατηρούν ζωντανή την πολιτιστική ταυτότητα των Αχαρνών. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος» και η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης».

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με μια μεγάλη συναυλία του Νίκος Μακρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου και να δώσει εορταστικό τόνο στο κλείσιμο των φετινών εκδηλώσεων.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τοπικής πολιτιστικής ζωής και της ανάδειξης της ιστορικής και λαογραφικής κληρονομιάς της περιοχής.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading