Συνελήφθησαν 5 άτομα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Αχαρνές για ληστείες σε βενζινάδικα – Ο ένας εμπλεκόταν στη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη το 2011
Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση που λήστευε υπαλλήλους βενζινάδικων και μίνι μάρκετ σε περιοχές της Αττικής. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, με το ένα να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές αφού είχε εμπλακεί στη δολοφονία των αστυνομικών φρουρών Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη το 2011 στου Ρέντη. Οι αστυνομικοί είχαν δολοφονηθεί εν ψυχρώ όταν τρεις άντρες τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της λαχαναγοράς.
Σε συντονισμένη επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης, συνελήφθησαν πέντε άτομα (4 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 58, 46, 33, 32 και 31 ετών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πιάστηκαν κυριολεκτικά στον «ύπνο».
Σύμφωνα με την έρευνα, η συμμορία είχε συγκροτηθεί από τον Αύγουστο του 2025 με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε πρατήρια και μίνι-μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ αυτών Περιστέρι, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κέντρο Αθήνας και Παλαιό Ψυχικό.
Ο 46χρονος, άλλοτε μόνος και άλλοτε μαζί με τον 32χρονο, εισέρχονταν στους χώρους των καταστημάτων απειλώντας με περίστροφο ή μαχαίρι τους υπαλλήλους, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κινητά και προϊόντα. Οι υπόλοιποι τρεις δράστες τους παρείχαν συγκοινωνιακή υποστήριξη, τους μετέφεραν με οχήματα στα καταστήματα και τους ανέμεναν για τη διαφυγή μετά τη ληστεία.
Οι επιθέσεις γίνονταν κυρίως βράδυ και πρώτες πρωινές ώρες, με τους δράστες να φορούν κουκούλες full-face και γάντια για να μην ταυτοποιούνται. Σε μία περίπτωση μάλιστα, τραυματίστηκε υπάλληλος από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.
Από τις έρευνες κατασχέθηκαν:
- Το περίστροφο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες
- 2 μαχαίρια
- Ρουχισμός που φορούσαν κατά τις ληστείες
- 2 οχήματα
- 3 κινητά τηλέφωνα
Η προανάκριση οδήγησε στην εξιχνίαση 12 περιπτώσεων ληστειών, με συνολική λεία άνω των 8.960 ευρώ. Σημειώνεται ότι δύο από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει προηγουμένως τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
