Σπύρος Βρεττός: Τα σχολεία είναι προτεραιότητα – συνεχίζουμε τον αγώνα για λύσεις
Ο Σπύρος Βρεττός τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι παρά τις ελλείψεις σε πόρους, ο Δήμος συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των σχολείων.
Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 107 σχολικές μονάδες του Δήμου, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν σταματά να διεκδικεί τις αναγκαίες λύσεις, παρά τους περιορισμένους πόρους.
«Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα στις σχολικές μας μονάδες. Μπορεί να μην έχουμε τους πόρους που θα έπρεπε, όμως δεν σταματάμε ποτέ τον αγώνα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα ζητήματα που προέκυψαν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, ο κ. Βρεττός υπογράμμισε ότι η Διεύθυνση Παιδείας και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει άμεσα κάθε πρόβλημα που ανακύπτει.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία της πόλης, μια πρωτοβουλία που – όπως είπε – πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις Αχαρνές.
«Για εμάς τα παιδιά είναι το μέλλον μας και όχι αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ο λόγος που επιμένουμε στη συνεργασία και στην αλληλοκατανόηση», πρόσθεσε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας το όραμα της δημοτικής αρχής για μια ασφαλή και ποιοτική εκπαιδευτική υποδομή.
