ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρώτο Θέμα

Φωτιά τώρα στην Δροσοπηγή – Μήνυμα 112 για εκκένωση από Κρυονέρι

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δροσοπηγή Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.25 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 65 πυροσβέστες με 26 οχήματα, εθελοντές 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον Κώστα Τσίγκα, πρόεδρο Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά στην Δροσοπηγή είναι σε απόσταση περίπου ενός χιλομέτρου μετά τα διόδια των Αφιδνών, στο ρεύμα προς Αθήνα.

«Είναι μια δύσκολη ώρα. Επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στρατός, υδροφόρες». Είναι δύσκολη η μέρα και η ώρα για την πατρίδα» δήλωσε στην εκπομπή EΡΤΝews Update o αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Η φωτιά μαίνεται, ενώ οι καιρικές συνθήκες, με αρκετό αέρα, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ελέγχου της. Έχει σημάνει γενική κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή, με επίγειες και εναέριες μονάδες να επιχειρούν για την άμεση κατάσβεση.

Στη συνέχεια ήχησε το 112 με εντολή οι κάτοικοι της Δροσοπηγής να κινηθούν προς τις Αφίδνες και την Εθνική Οδό. Στις 16:28 ήχησε ξανά το 112 για τους κατοίκους του Κρυονερίου, να απομακρυνθούν προς Εθνική Οδό.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading