Πρωτομαγιά στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Με τραγούδια και χορούς χιλιάδες άνθρωποι υποδέχτηκαν την Πρωτομαγιά, στη μεγάλη μουσική γιορτή που διοργάνωσε και φέτος, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Αγ. Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου, στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Τους πολίτες υποδεχόταν από νωρίς το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης μαζί με τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων- Καματερού Σταύρο Τσίρμπα και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Ανδρέα Λεωτσάκο.

Παρόντες ήταν επίσης ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφ. Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, οι βουλευτες (ΝΔ) Γιάννης Λοβέρδος, ( ΠΑΣΟΚ) Νάντια Γιαννακοπούλου, η πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα «Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης» Σοφία Μαυρίκου, εκπρόσωποι του Φορέα διαχείρισης καθώς και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε το μεσημέρι και για ένα πεντάωρο το κοινό απόλαυσε το λαϊκό συγκρότημα «Φαμίλια Γαλάνη», το οποίο ερμήνευσε μουσικά είδη όπως έντεχνο, νέο κύμα, κλασικό λαϊκό, τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Μαρκόπουλου κ.ά., όπως επίσης ρεμπέτικα, νησιώτικα, παραδοσιακά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προσφέρθηκε φαγητό και μοιράστηκαν εκατοντάδες γλαστράκια και λουλούδια τιμώντας την Πρωτομαγιά, ενώ τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας, μεταξύ άλλων, τα παραδοσιακά μαγιάτικα στεφάνια.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε: «Μία όμορφη εορταστική Πρωτομαγιά γεμάτη λουλούδια, μουσική, χορό, παιχνίδια και χαρά για όλο τον κόσμο, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο αγαπημένο μας Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Ευχαριστώ όλους όσοι βρεθήκατε κοντά μας και περάσαμε όμορφες στιγμές, κατασκευάζοντας μαγιάτικα στεφάνια, με πολύ κέφι, χορό, χορευτικά, μουσικά δρώμενα και εδέσματα. Χρόνια Πολλά σε όλους. Καλή Πρωτομαγιά».

Απάντηση