Πρώτο ΘέμαΦυλή

Συνελήφθη 24χρονος για τους πυροβολισμούς με κλεμμένο όπλο αστυνομικού σε αυτοκίνητο στα Άνω Λιόσια

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 24χρονος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Το ένταλμα εκδόθηκε στο πλαίσιο δικογραφίας που είχε σχηματισθεί από την ανωτέρω Υπηρεσία για πυροβολισμούς που είχε ενεργήσει ο 24χρονος, από κοινού με δύο συγκατηγορούμενους ( 28 και 24 ετών), κατά οχήματος στο οποίο επέβαινε 32χρονος  με τη σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του, νυχτερινές ώρες της 13-4-2023, εξωτερικά πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Άνω Λιόσια.

Χωρίς να τραυματισθεί κάποιος από τους επιβαίνοντες του οχήματος που δέχθηκε τους πυροβολισμούς, ο 32χρονος απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο με το όχημα των δραστών να αναπτύσσει ταχύτητα ακολουθώντας τους. Κατά την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, το όχημα των δραστών προσέκρουσε σε περιπολικό με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη διαφυγή των δραστών.

Μετά την κινητοποίηση των δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που συνέδραμαν στις αναζητήσεις των εμπλεκομένων οχημάτων, εντόπισαν το όχημα που βλήθηκε προηγουμένως στα  Άνω Λιόσια. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε μια βολίδα στο χώρο των αποσκευών και από το σημείο που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί περισυλλέχθηκαν -3- κάλυκες.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 32χρονος λίγες ώρες πριν συμβεί το ανωτέρω περιστατικό, είχε προβεί με έτερο 34χρονο σε πυροβολισμούς με κυνηγητικό όπλο, εξωτερικά της οικίας του 28χρονου, από όπου και κατασχέθηκαν -4- κάλυκες. 

Απογευματινές ώρες της 14-4-2023, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας που επελήφθη προανακριτικά, ο 32χρονος, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.Από τη συνεχιζόμενη έρευνα μετά τη σύλληψη του 24χρονου εντοπίσθηκε σε σημείο περιμετρικά της οικίας του το πιστόλι με το οποίο τέλεσε τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις. 

Όπως διαπιστώθηκε  αποτελεί υπηρεσιακό πιστόλι που είχε κλαπεί από οικία αστυνομικού τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Ηλιούπολης. Ο 24χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading