Πέτρος Φιλίππου: Προτεραιότητά μας η Ανατολική Αττική

Ως ένας άνθρωπος που έχω γεννηθεί, μεγαλώσει, ζήσει και υπηρετήσει τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, μετά από πάνω από 30 χρόνια στο τιμόνι της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε αυτές τις εκλογές ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, για να μπορέσουμε μαζί όπως άλλωστε πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, από τα έδρανα της Βουλής, να διεκδικήσουμε λύσεις για την ανάπτυξη των περιοχών της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής.

Δεν βαδίζουμε στα τυφλά και χωρίς σχέδιο. Η εμπειρία μου είναι αυτή που μου προσφέρει τη γνώση να μπορώ να παρουσιάσω στους συμπολίτες μου συγκεκριμένες προτάσεις πάνω στα μείζονα προβλήματα των περιοχών μας. Έτσι λοιπόν, μιλώντας για τα μεγάλα ζητήματα της Ανατολικής Αττικής, θα τονίσω ότι:

Ελλείψεις στις υποδομές

Η έλλειψη υποδομών,  όπως χωροταξικό και σχέδια πόλης, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καθυστερεί εξαιτίας μίας τεράστιας γραφειοκρατίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πολύ σοβαρό ζήτημα το αποχετευτικό δίκτυο. Δεν νοείται ένα βήμα από την Αθήνα, σε μία περιοχή 400.000 κατοίκων να μην υπάρχει δίκτυο.

Συγκοινωνίες

Οι συγκοινωνίες στην περιοχή μας είναι πάρα πολύ υποβαθμισμένες. Εμείς προτείνουμε και θα υλοποιήσουμε συστηματική αναβάθμιση και εμπλουτισμό των συγκοινωνιών, κυρίως με καινούρια λεωφορεία.

Και βέβαια ένα από τα μεγάλα αιτήματα δεκαετιών τώρα, είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Ένα έργο απολύτως αναγκαίο και απαραίτητο, με σύνδεση με το λιμάνι του Λαυρίου και της Ραφήνας που θα δώσει τεράστια ώθηση, αναβάθμιση και ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Υγεία

Μείζον ζήτημα η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Ενώ έχουμε πάρα πολλά Κέντρα Υγείας, είναι πάρα πολύ υποστελεχωμένα. Εάν αυτά τα Κέντρα Υγείας στελεχωθούν θα μπορέσουν να προσφέρουν πάρα πολλά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική

Ζητούμενο πολλών χρόνων και αναγκαιότητα είναι η δημιουργία ενός νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει τις βάσεις για να ξεκινήσει, δυστυχώς όμως η ΝΔ που ακολούθησε, και έχοντας ως στόχο την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, πάγωσε το ζήτημα. Εμείς και πάλι θα το αναδείξουμε και θα στηρίξουμε αυτό το αίτημα των πολιτών.

Υδροδότηση περιοχών

Λόγω παλαιότητας δικτύων σε πολλές περιοχές, χρειαζόμαστε ανανέωση των παλαιών δικτύων.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ΕΥΔΑΠ, στην οποία ανήκει η ευθύνη της υδροδότησης και της αποχέτευσης, υποδομές που δεν προχωρούν ή προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του νερού, θα πάρουν τα δίκτυά μας οι ιδιώτες, ενώ είναι περιουσιακά στοιχεία των δήμων και πραγματικά δεν ξέρουμε πως θα εξελιχτεί αυτή η ιστορία.

Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του.

Πρωτογενής Τομέας

Δυστυχώς ο πρωτογενής τομέας δεν έχει καμία στήριξη, ενώ κάθε χρόνο που περνά υποβαθμίζεται και αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του. Μη μπορώντας οι αγρότες να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα, αφήνουν τις καλλιέργειες και βλέπουμε να φυτρώνουν παντού φωτοβολταϊκά.

Εμείς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, ενώ θα προσπαθήσουμε να στρέψουμε με συγκεκριμένα κίνητρα και τη νεολαία μας να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα.

Παραλιακό μέτωπο

Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου και του φυσικού μας περιβάλλοντος γενικότερα και αυτό όχι μόνο γιατί είναι τουριστικός πόλος έλξης, αλλά γιατί είναι το οξυγόνο το δικό μας και των κατοίκων της Αθήνας που βρίσκουν διέξοδο στη περιοχή μας.

Εμείς υποστηρίζουμε πως η διαχείριση των παραλιών πρέπει να περάσει στα χέρια των δήμων και να φύγει από το σημερινό καθεστώς, που άλλες υπάγονται στα λιμενικά ταμεία ή στην ΕΤΑΔ ή στην κτηματική υπηρεσία.

Θα υλοποιήσουμε τους πυλώνες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στο Λαύριο

Το 2018 με την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαύριο, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, είχαμε θέσεις τις βάσεις για τη λύση των ζητημάτων της περιοχής μας. Με τη ΝΔ και τη λογική της φιλελευθεροποίησης, πάγωσαν όλα τα σχέδια.

Εμείς δεσμευόμαστε πως έναν –έναν τους πυλώνες ανάπτυξης που θέσαμε στο Λαύριο το 2018, ως η επόμενη ελληνική κυβέρνηση,  θα τα υλοποιήσουμε έτσι ώστε να προχωρήσουμε την ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Το οφείλουμε στην ιστορία και τον τόπο μας.

Καλό αγώνα.

Απάντηση