Νυχτερινή επίθεση με βόμβες μολότοφ στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνω Λιοσίων

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης, άγνωστοι δράστες πέταξαν βόμβα μολότοφ στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Άνω Λιοσίων, προξενώντας σημαντικές ζημιές. Με ανακοίνωσή της η Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρει ότι τα γραφεία της στα Άνω Λιόσια θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα γραφεία Ελευσίνας και Περιστερίου. Πριν από λίγες ημέρες είχαν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

Με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να εντοπίσει τους φυσικούς και κυρίως τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της απαράδεκτης εγκληματικής ενέργειας. Οφείλει να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μπορούν οι Επιθεωρητές Εργασίας να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντα τους. Να στελεχώσει εδώ και τώρα τα τμήματα της Επιθεώρησης με επαρκές προσωπικό καθώς οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της Επιθεώρησης καταγγέλλουν εδώ και μήνες ότι υπάρχει δραματική υποστελέχωση. Να θωρακίσει τους Επιθεωρητές από κάθε είδους πιέσεις, να τους εξασφαλίσει νομική προστασία από κακόβουλες πρακτικές. Να διασφαλιστεί θεσμικά ότι δεν μπορούν οι Επιθεωρητές να μετακινούνται αυθαίρετα από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωματείων τους φέτος τα Χριστούγεννα η διοίκηση της νέας Ανεξάρτητης Αρχής εξαπέλυσε πογκρόμ δυσμενών μετακινήσεων.

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία όπως και τα περισσότερα τμήματα της επιθεώρησης δεν έχει καμία φύλαξη. Ενώ ακόμα και το κεντρικό κτίριο της Επιθεώρησης φυλάσσεται από εργολαβικές εταιρείες. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες οι Επιθεωρητές Εργασίας κλήθηκαν να φυλάνε οι ίδιοι σε βάρδιες το κεντρικό κτίριο της Αγησιλάου, καθώς έληξε η σύμβαση που είχε συναφθεί με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές εκθέτουν τους εργαζόμενους της Επιθεώρησης σε σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια τους».

Απάντηση