Υποψήφιος στην Αχαΐα ο Ανδρέας Τσώκος – Τον στηρίζουμε προτείνοντάς τον!

Ο Ανδρέας Τσώκος είναι ένας νέος άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική από μικρός. Τον γνωρίσαμε πολύ καλά τόσο στον Δήμο Αχαρνών όσο και στον Δήμο Φυλής μέσα από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στην οποία διετέλεσε τα τελευταία χρόνια Γενικός Διευθυντής και έχει έδρα της το Ολυμπιακό Χωριό. Ο Ανδρέας Τσώκος από την θέση που κατείχε βοήθησε πολλάκις του δύο δήμους σε θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του, έσκυψε πάνω από τα προβλήματα των πολιτών και έδειξε πως πρόκειται για ένα πολιτικό νέας κοπής. 

Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Ανδρέας Τσώκος αναλαμβάνει να διεκδικήσει μία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο όχι από μία εκλογική περιφέρεια της Αττικής, όπως θα περιμέναμε, αλλά από την εκλογική περιφέρεια Αχαΐας, τόσο καταγωγής των γονιών του. Ο Ανδρέας έχει μάθει να παλεύει για την ΝΔ ως στρατιώτης γι’ αυτό κι αυτή την φορά δέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ξεκινά ένα νέο προεκλογικό αγώνα. Εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία γιατί την αξίζει, αλλά ταυτόχρονα παροτρύνουμε, όπως μας προέτρεψε και ο ίδιος, να μιλήσουμε γι’ αυτόν σε όσους γνωστούς γνωρίζουμε πως ψηφίζουν στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας.

Ακολουθεί η δήλωση του: “Επειδή στις εκλογές δεν είναι τίποτα δεδομένο, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αν πιστεύετε σε εμένα, αλλά δεν ψηφίζετε στην περιοχή, τότε μιλήστε για την υποψηφιότητα μου σε κάποιο γνωστό σας. Θα χαρώ να τον συναντήσω και να μοιραστούμε ιδέες για την Αχαΐα του 2030.

Αν είστε από την Αχαΐα, θα χαρώ να επισκεφθείτε το γραφείο μου Μαιζώνος 121, στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ (1ος όροφος).”

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Ανδρέας Τσώκος είναι Γεωλόγος, τέως Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Γιος του Θανάση και της Μαγδαληνής Τσώκου, με καταγωγή από το Καλαμάκι Αχαΐας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Την περίοδο 2013-2015 διετέλεσε Γραμματέας της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει ενεργό μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ).

Αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: «Τεχνο-οικονομικά Συστήματα» με ειδίκευση στη «Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και στις «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» με ειδίκευση στη «Διακυβέρνηση» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Είναι ιδρυτής και διαχειριστής Τεχνικής Εταιρείας Μελετών με κύριο τομέα δραστηριότητας την εκπόνηση Μελετών Τεχνικών Έργων, ενώ στο παρελθόν διατέλεσε σύμβουλος στη Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). 

Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της Ενέργειας, με την εκπόνηση Μελετών Σχεδιασμού Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Εγκατάστασης Μονάδων Παραγωγής Ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα, αιολικά πάρκα, γεωθερμικά συστήματα, εγκαταστάσεις βιοαερίου) και την αδειοδότηση ενεργειακών έργων.

Απάντηση