Στις 5 Απριλίου 2023 η επόμενη συνεδρία του ΕΔΑΠ Αγίων Αναργύρων Καματερού

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η 8η διάλεξη του Εαρινού Κύκλου σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Αναργύρων (Αγ. Αναργύρων 45, τκ 13561).

Εισηγήτρια θα είναι η κ. Ερμιόνη Δελή, ειδικό διδακτικό προσωπικό Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, η οποία θα παραθέσει διάλεξη με θέμα: «Το Θείο Πάθος στην τέχνη και την παράδοση».

Η Ερμιόνη Δελή γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1969 και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1993 έως τον Οκτώβρη 2017 που ήταν διορισμένη στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στα Πρότυπα Πειραματικά Δ.Σ. Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριο αντικείμενο την εικαστική αγωγή των παιδιών, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά καινοτόμα προγράμματα για παιδιά καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Έχει επιμεληθεί την έκδοση παιδαγωγικών βιβλίων. Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δε οργανώσει εκθέσεις με έργα από παιδικά εικαστικά εργαστήρια.

Από το 2011 συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και το 2016, ως πανεπιστημιακή υπότροφος, διδάσκουσα του μαθήματος Εικαστικής Αγωγής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και διδάσκει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδαγωγικά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και βιοϊατρικών προσεγγίσεων» μαθήματα για την συμπεριληπτική εκπαίδευση και εποπτεύει την πρακτική άσκηση των κατευθύνσεων σε Φορείς. Από το 2017 μετατάχθηκε και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με αντικείμενο Παιδαγωγικά και Διδακτική της Τέχνης και διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών, τα μαθήματα «Παιδαγωγική», «Διδακτική της Τέχνης Ι» και «Διδακτική της Τέχνης ΙΙ-Πρακτική άσκηση σε Σχολεία».

Απάντηση