Δίωρο αφιέρωμα στις Αχαρνές από την εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» στο κανάλι της Βουλής

Ένα δίωρο αφιέρωμα στην ιστορία και στον πολιτισμό του Δήμου Αχαρνών παρουσιάστηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, στην εκπομπή του Καναλιού της Βουλής: «Από τόπο σε τόπο» που παρουσιάζει και επιμελείται ο λαογράφος-μουσικολόγος, Χρήστος Μυλωνάς.
Σύλλογοι της περιοχής με μακρά παράδοση ανέδειξαν τον πολιτισμό της πόλης και προέβαλαν τις Αχαρνές του χθες και του σήμερα. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, οι σύλλογοι  Πελοποννησίων, Θεσσαλών, Κρητών και ο σύλλογος του “Καπετάν Ευκλείδη”. Παράλληλα, τα μέλη της ΙΛΕΑ έστρωσαν ένα πλούσιο παραδοσιακό τραπέζι με πολλά και ξεχωριστά Μενιδιάτικα εδέσματα.

Στην εκπομπή παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα της θητείας του και στο όραμά του να γίνουν οι Αχαρνές μια πόλη με εξωστρέφεια και με τις υποδομές που τους αξίζουν. Επίσης, στην εκπομπή μίλησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο τραγουδιστής Χρ. Μενιδιάτης, ο πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γ. Φυτάς, η πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών, Εύα Μπάλιου, η υπεύθυνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Χριστίνα Μερκούρη.

Το αφιέρωμα στον Δήμο Αχαρνών έχει αναρτηθεί στο youtube του Καναλιού της Βουλής αριθμώντας χιλιάδες προβολές. Η εκπομπή «Από Τόπο σε Τόπο» έχει υψηλή τηλεθέαση με μεγάλη αποδοχή από τους απανταχού Έλληνες.

Απάντηση