Φυλή

Άνω Λιόσια: Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων του 1821

Την απότιση φόρου τιμής, στη μνήμη των πεσόντων, περιελάμβανε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι σημαιοφόροι, ο κλήρος, οι επίσημοι και ο κόσμος, πορεύθηκαν, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, στην Πλατεία Ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των πεσόντων.


Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για το ηρωικό κατόρθωμα των αγωνιστών του 1821 και εξήρε την ανάγκη για εθνική ενότητα, εν όψει των νέων γεωπολιτικών δεδομένων.


Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αθηναγόρα, το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νικόλαο Λιόση, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) Γιώργο Μαυροειδή και τους εκπροσώπους των κομμάτων, των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών πολιτικών αρχών.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με τήρηση σιωπής ενός λεπτού και με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading