Κομβόι 5χλμ με ανθρωπιστική βοήθεια πήγε η Περιφέρεια με επικεφαλής τον Βασίλη Κόκκαλη στην πληγωμένη Τουρκία

Συγκλονίζουν οι εικόνες που κοινοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης με το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει τα 5χλμ στην Τουρκία! Σκοπός για δεύτερη φορά να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τον πρόσφατο φονικό σεισμό. Το «καραβάνι ανθρωπιάς» όπως πολύ σωστά χαρακτηρίζει ο Βασίλης Κόκκαλης ξεκίνησε στην σκιά της επικαιρότητας δίχως τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Αντιθέτως με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στον πόνο που αντίκριζαν αλλά με την ελληνική σημαία μπροστάρισσα η αποστολή της Περιφέρειας έφτασε καταχειροκροτούμενη από τους πληγωμένους γειτόνους μας.

Ακολουθεί η συγκλονιστική περιγραφή του Βασίλη Κόκκαλη για όλα όσα συνάντησε:

«Στη σκιά της επικαιρότητας..

Όταν πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει το μεγάλο κοινωνικό της έργο. Ένα δεύτερο καραβάνι ανθρωπιάς , ίσως το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ, παραδόθηκε στην Τουρκία για να απαλύνει τον πόνο των σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας. Ένα κομβόι 5 χλμ. αποτελούμενο από 67 αυτοκίνητα, 85 οδηγούς και συνοδούς, 250 tn ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι εκδηλώσεις του Τουρκικού λαού συγκινητικές, έδωσαν δύναμη στο κοπιαστικό έργο μας ενώ η εικόνα 67 ελληνικών σημαιών στους τουρκικούς δρόμους μας γέμισαν περηφάνεια.

Ευχαριστώ απο καρδιάς τους πολίτες της Αττικής για την προσφορά αγάπης, τους οδηγούς και συνοδούς που υπερέβαλαν εαυτόν 3 ημέρες στο δρόμο. Ο αγώνας της Περιφέρειας Αττικής για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία είναι καθημερινός και συνεχίζεται…»

Απάντηση