Μελέτη για διαχείριση ομβρίων υδάτων στον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στην εκπόνηση μελέτης για τη διαχείριση ομβρίων υδάτων στην περιοχή Γεροβουνό του Καματερού με την ανάπτυξη πρότυπου υδροσυστήματος, προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με προοπτική μάλιστα το έργο αυτό να λειτουργήσει πιλοτικά για την κατασκευή όμοιων έργων και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Η μελέτη αφορά στην υδατική διαχείριση μέσω της δημιουργίας ενός πλήρους υδροσυστήματος με πρότυπες προδιαγραφές. Η συγκέντρωση, διαχείριση, εκμετάλλευση και παροχέτευση των όμβριων υδάτων της συγκεκριμένης περιοχής θα γίνει σε υπόγεια δεξαμενή εντός του αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος και ο τελικός αποδέκτης των περισσευμάτων αποθήκευσης, θα είναι το πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα παροχέτευσης σε γειτονικό κοινωφελές ίδρυμα, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για τις όποιες ανάγκες του.

Ο στόχος της δημοτικής Αρχής είναι διπλός. Κατ’ αρχήν, ν’ ανακουφιστεί αυτή η περιοχή του Καματερού από τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει και από εκεί και πέρα, να υπάρχει δημιουργική διαχείριση των υδάτων για τις ανάγκες του πάρκου.

Παράλληλα, η αποθήκευση του νερού θα είναι σημαντική για την εκπόνηση έργων περιβαλλοντικής σκοπιμότητας, αλλά και πυρόσβεσης, ενώ η γενική διαχείριση και εκμετάλλευση των όμβριων υδάτων θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων, σε περίοδο κλιματικής αλλαγής.

Απάντηση