ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Μελέτη για διαχείριση ομβρίων υδάτων στον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στην εκπόνηση μελέτης για τη διαχείριση ομβρίων υδάτων στην περιοχή Γεροβουνό του Καματερού με την ανάπτυξη πρότυπου υδροσυστήματος, προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με προοπτική μάλιστα το έργο αυτό να λειτουργήσει πιλοτικά για την κατασκευή όμοιων έργων και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Η μελέτη αφορά στην υδατική διαχείριση μέσω της δημιουργίας ενός πλήρους υδροσυστήματος με πρότυπες προδιαγραφές. Η συγκέντρωση, διαχείριση, εκμετάλλευση και παροχέτευση των όμβριων υδάτων της συγκεκριμένης περιοχής θα γίνει σε υπόγεια δεξαμενή εντός του αύλειου χώρου σχολικού συγκροτήματος και ο τελικός αποδέκτης των περισσευμάτων αποθήκευσης, θα είναι το πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα παροχέτευσης σε γειτονικό κοινωφελές ίδρυμα, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για τις όποιες ανάγκες του.

Ο στόχος της δημοτικής Αρχής είναι διπλός. Κατ’ αρχήν, ν’ ανακουφιστεί αυτή η περιοχή του Καματερού από τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει και από εκεί και πέρα, να υπάρχει δημιουργική διαχείριση των υδάτων για τις ανάγκες του πάρκου.

Παράλληλα, η αποθήκευση του νερού θα είναι σημαντική για την εκπόνηση έργων περιβαλλοντικής σκοπιμότητας, αλλά και πυρόσβεσης, ενώ η γενική διαχείριση και εκμετάλλευση των όμβριων υδάτων θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων, σε περίοδο κλιματικής αλλαγής.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading