Αχαρνές

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των συμμετεχόντων στην 7η Ανάβαση Πάρνηθας

Τη Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ανάβαση Πάρνηθας κλασσικών αυτοκινήτων που διοργάνωσε για 7η συνεχόμενη φορά άψογα η ΦΙΛΠΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών. Με αυτόν τον τρόπο αναβίωσαν τις μαγικές εικόνες από το ένδοξο παρελθόν των Ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Tα 20 πληρώματα της – εκτός συναγωνισμού – κατηγορίας Master Trophy και βέβαια, τα 96 (!)  πληρώματα που συμμετείχαν στη κατηγορία Regularity, με σύμμαχο το καλό καιρό αποζημίωσαν με το καλύτερο τρόπο τους θεατές που κατέκλυσαν τη Πάρνηθα το πρωί της Κυριακής! 

Στη κατηγορία Master Trophy η λίστα συμμετοχών περιλάμβανε πασίγνωστούς Έλληνες οδηγούς αγώνων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία αλλά και αγωνιστικά αυτοκίνητα θρύλους του WRC. Μεταξύ αυτών, το εκθαμβωτικό Subaru Impreza 555 με το οποίο κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών του 2001 ο αείμνηστος Richard Burns, το εμβληματικό Peugeot 205 T16 Group B, η Lancia 037, το Nissan 240RS, η BMW M3 E30 κ.α. Ιδιαίτερη λάμψη όμως περιέβαλε και τη κατηγορία Regularity, τόσο σε επίπεδο μοντέλων, όσο βεβαίως και σε επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ πληρωμάτων.

smart

Υπενθυμίζουμε πως η φετινή Ανάβαση Πάρνηθας είχε συνολικό μήκος 12,49 χλμ. και τα πληρώματα καλούντο να την καλύψουν με προκαθορισμένη μέση ωριαία ταχύτητα (47 χλμ./ώρα μέχρι τα πρώτα 10,59χλμ. και στη συνέχεια μέχρι το τερματισμό με 40 χλμ./ώρα).

Σημειωτέον πως η χρονομέτρηση γίνονταν μέσω δορυφόρου, χαρακτηριστικό που αύξησε σημαντικά το βαθμό δυσκολίας, ακόμα και για έμπειρα πληρώματα που διέθεταν το κατάλληλο εξοπλισμό.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Καλογεράς-Καλογεράς με Alfa Romeo Alfetta GTV (1976), δεύτεροι οι Δημακαρέας-Βαξεβανίδης με VW Golf II (1985) και τη τριάδα συμπλήρωσαν οι Γεωργοσόπουλος-Κοντοπός με Mini Cooper (1972).

*Φωτογραφίες Γιώργος Βυνιχάκης

Δήλωση Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού:

Για 7η χρονιά αναβίωσε η ιστορική ανάβαση αυτοκινήτων εποχής στην Πάρνηθα από τη ΦΙΛΠΑ και τον Δήμο Αχαρνών.

Γι άλλη μια χρονιά η πόλη μας αποτέλεσε πόλο έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον με μια διοργάνωση που διέθετε ταχύτητα και άρωμα μιας άλλης εποχής.
Μια προσπάθεια που αναβιώνει με τη ενεργό συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών και βοηθάει στην ανάδειξη της πόλης μας. Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Θρακομακεδονων από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κωφό και μέλη της δημοτικής αρχής.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στη ΦΙΛΠΑ για την όμορφη διοργάνωση.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading