Γ. Χιώτης: Παρέμβαση τώρα στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών πριν θρηνήσουμε νέα θύματα

Ήταν 5 Δεκεμβρίου το 2022, λίγους δηλαδή μήνες πριν, που όλη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού στις Σέρρες. Την ώρα που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο ο 11χρονος και έπαιζε με τους συμμαθητές του ο λέβητας του σχολείου εξερράγη με αποτέλεσμα τον θάνατο του! Τότε όλοι μίλησαν για πλημμελή συντήρηση και φυσικά πως κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να συμβεί σε μία σύγχρονη σχολική μονάδα. Σήμερα, 3 μήνες μετά ερχόμαστε στον Δήμο Αχαρνών αντιμέτωποι με μία παρόμοια κατάσταση που ευχόμαστε να μην έχει και τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.

Μετά από καταγγελίες γονέων η παράταξη μας “Μαζί για τις Αχαρνές” ενημερώθηκε πως στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, μία σχετικά νέα σχολική μονάδα, αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τον καυστήρα να αποτελεί “ωρολογιακή βόμβα” για μαθητές και διδακτικό προσωπικό. Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους οι γονείς “Ο καυστήρας πετρελαίου συχνότατα χρήζει επισκευής, λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν και η ανταπόκριση των αρμοδίων είναι πάντα άμεση ως προς την αποκατάσταση της εκάστοτε βλάβης, κρίνεται σκόπιμη η αντικατάσταση του υπάρχοντος καυστήρα με νέο, ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να είναι άρτια η λειτουργία του και να διαφυλάσσεται με κάθε τρόπο η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού της σχολικής μας μονάδας” Ωστόσο, παρότι το τραγικό γεγονός των Σερρών κινητοποίησε τις Αρχές μέχρι σήμερα στο 25ο Δημοτικό Αχαρνών δεν έχει αλλάξει τίποτα! 

Στο 25ο Δημοτικό που εκτός από τον παλιό καυστήρα μαθητές και δάσκαλοι κινδυνεύουν κάθε μέρα αφού δεν διαθέτει δεν διαθέτει αλεξικέραυνο, καθώς το προϋπάρχον είχε κλαπεί κατά τα προηγούμενα έτη, αίθουσες του σχολείου στάζουν νερά από τις ρωγμές που δεν έχουν μέχρι σήμερα επισκευαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που αδιαφορούν και για την μόνωση των ταρατσών και τον έλεγχο αντισεισμικότητας του κτιρίου που επανειλημμένως έχει ζητήσει η διεύθυνση του σχολείου. 

Κίνδυνος για τους μικρούς μαθητές καιροφυλακτεί και στους αθλητικούς χώρους που κρίνονται ακατάλληλοι καθώς δεν διαθέτουν προστατευτικά περιβλήματα στις κολόνες φωτισμού του προαυλίου, ενώ οι καλωδιώσεις όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι εκτεθειμένες, όπως είναι και το σύνολο των λαμπτήρων στο εσωτερικό των αιθουσών! Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν σε ένα από τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, προβλήματα που οι γονείς θέλησαν να μοιραστούν με την αρμόδια Αντιδήμαρχο αλλά που εκείνη όχι μόνο δεν είχε “ιδέα” αλλά δεν φάνηκε να θέλει να βρει λύσεις!

Ο Επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τις Αχαρνές” Γιώργος Χιώτη δήλωσε: “Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα των συνδημοτών μας προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις. Τα σχολεία μας είναι εικόνα του πολιτισμού μας και τα παιδιά μας ότι πολυτιμότερο έχουμε. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την ασφάλεια τους αντιθέτως θα σταθούμε απέναντι σε όσους αδιαφορήσουν, δίπλα όμως σε εκείνους που θα δείξουν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά να αλλάξουν τα κακώς κείμενα”

Απάντηση