Μήνυμα παρηγοριάς και τρισάγιο για τους νεκρούς στα Τέμπη από τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, Κυριακή Α’ Νηστειών εορτή της αναστηλώσεως των εικόνων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές, συμπαραστούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους εφημέριους του Ιερού Ναού και τους διακόνους του.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε πως η φράση του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου που αναφέρεται στον κατηχητικό του λόγο που διαβάζουμε το βράδυ της Αναστάσεως:

“ΠOY ΣOY ΘANATE TO KENTPON (KENTPI);” Μπορεί να γίνει βάλσαμο παρηγοριάς και ελπίδας για το οδυνηρό γεγονός των ημερών μας, που χάραξε την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής, αυτής της πορείας μας προς την Ανάσταση.

Η σημερινή εορτή της αναστήλωσης των εικόνων έρχεται να δώσει την λύτρωση, καθώς μας βεβαιώνει για την αποκατάσταση της ανθρώπινης φύσης, η οποία αποδομείται μεν από τον θάνατο, αλλά αποκαθίσταται πάλι με την αναδημιουργία της στη Βασιλεία του Θεού.

Επακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων με την εκφώνηση του συνοδικού της ορθοδοξίας. Πριν την απόλυση τελέσθηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κατά το σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών τελειωθέντων αδελφών μας.

Παρόντες στην λειτουργία ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στυλιανός Πέτσας, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττός και εκ των Αντιδημάρχων ο Μιχαήλ Βρεττός.

Απάντηση