ΑχαρνέςΠρώτο Θέμα

Δικαίωση: Καταβλήθηκαν τα αναδρομικά των υπαλλήλων του Δήμου Αχαρνών 

Συνεπής στις δεσμεύσεις του αποδείχθηκε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, αμέσως μόλις κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Αχαρνών, με τις οποίες δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου στις διεκδικήσεις τους. Έτσι οι εργαζόμενοι του Δήμου ήδη από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης είδαν τα χρήματα που αναλογούσαν στον καθένα να μπαίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επρόκειτο για τα επιδόματα τα οποία εισπράττουν αναδρομικά, καθώς το αρμόδιο δικαστήριο απεφάνθη θετικά στα αιτήματά τους. Σημαντικό ρόλο στη θετική έκβαση διαδραμάτισε και το γεγονός πως υπήρξε η σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά και την εισήγηση της δημοτικής αρχής. 

Με τον τρόπο αυτό δικαιώθηκαν οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι του Δήμου Αχαρνών, αλλά και των νομικών προσώπων, της ΔΗΦΑ και της Αρωγής. Η συνολική καταβολή αφορά τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας παρελθόντων ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους πρώτους δήμους που προβαίνουν σε πληρωμή των ποσών αυτών και μάλιστα στο πλέον σύντομο χρονικό διάστημα. 

«Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε στο πλευρό τους, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά τους και εισηγούμενοι σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα. Η δημοτική αρχή στάθηκε και στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των υπαλλήλων του Δήμου όχι με κούφια λόγια και αόριστες υποσχέσεις, αλλά με πράξεις και έργα, όπως αποδεικνύεται και από την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση. Με νέα του ανάρτηση το απόγευμα της Τρίτης ενημέρωσε τους υπαλλήλους για την άμεση καταβολή των χρημάτων.: «Σήμερα το απόγευμα οι υπάλληλοι του Δήμου μας θα δουν τα χρήματα των δώρων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αύριο θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι της ΔΗΦΑ. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων μας και το κάνουμε άμεσα πράξη. Καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και ευημερία σε όλες τις οικογένειες!».

Παρόμοιες ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο από την πρόεδρο της ΔΗΦΑ κ. Αγγελική Ζαχαριάδη, όσο και από την πρόεδρο της Αρωγής κ. Μαρία Μπούκη. 

«Ύστερα από θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αχαρνών και άμεση αντίδραση και εκτέλεση της απόφασής από την Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών και στα Νομικά Πρόσωπα, έλαβαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα από Δώρα παρελθόντων ετών.

Αισθανόμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί με πράξεις και αποφάσεις συλλογικών οργάνων, συμβάλαμε στη δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών και της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, για την αναπλήρωση εισοδημάτων που είχαν στερηθεί από την εφαρμογή των μνημονίων.

Η δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τηρώντας στο ακέραιο, την πολιτική βούληση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού να στέκεται διαχρονικά και με κάθε σύννομο μέσο “δίπλα” στους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών και των Νομικών Προσώπων», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση της ΔΗΦΑ. 

Τέλος στην ανακοίνωση της Αρωγής επισημαίνεται ότι: «Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Δημοτικής Αρχής αλλά και της διοίκησης της ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Αρωγή”  Δήμου Αχαρνών μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αχαρνών για τη δικαίωση των εργαζομένων στο θέμα των δώρων παρελθόντων ετών. Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι της ΑΡΩΓΗΣ είδαν τα αναλογούντα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η βούληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Σπύρος Βρεττός είναι πάγια, αδιαπραγμάτευτη και ξεκάθαρη να στέκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε δίκαιο αίτημά τους. Μια βούληση η οποία δεν μένει στα λόγια, αλλά μεταφράζεται σε έργα και πράξεις. Συμβάλλοντας κι εμείς στη δικαίωσή τους μπορούμε να αισθανόμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή. Δημοτική Αρχή, διοίκηση της Αρωγής και εργαζόμενοι προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε».

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading