Πρώτο ΘέμαΦυλή

Με επισημότητα η Δοξολογία για το νέο έτος στο Δήμο Φυλής


Με επισημότητα τελέστηκε, την Πρωτοχρονιά, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, η Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους 2023.
Κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας τηρήθηκε πιστά η θρησκευτική και η λαϊκή παράδοση, καθώς, μετά το τελετουργικό, ο Προϊστάμενος Αρχιμανδριτης π. Τίτος έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, συνοδεία τριγώνου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από τον πατέρα Τίτο και το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο οποίος εξέφρασε στο εκκλησίασμα τις ευχές του για ευτυχές νέο έτος.
Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Γιώργος Αβράμης, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Νίκος Λιόσης, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) Γιώργος Μαυροειδής και των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, οι αναπλ. Δήμαρχοι Χρυσούλα Κουράση και Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καμπόλης, ο Τοπικός Σύμβουλος Μιχάλης Ζουρίδης και ο επιλ. Βουλευτής Σταμάτης Πουλής.
Τιμές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Καλομοίρη.

Με λαμπρότητα η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στη Φυλή

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία για την έλευση του 2023 στον Πολιούχο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής. 

Τη δοξολογία τέλεσε ο αγαπητός Ιερέας της Ενορίας π. Δημήτρης Παναγακόπουλος  ο οποίος κι έδωσε στο εκκλησίασμα τις ολόψυχες ευχές του για μια χρονιά γεμάτη υγεία . 

Την Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία τίμησαν με την παρουσία τους κι αντάλλαξαν ευχές με τον κόσμο, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Διονύσης Βλάχος, ο Τοπικός Σύμβουλος Κώστας Μπρέμπος , ο υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Κατσίλας και ο ιεροψάλτης Κωνσταντίνος Χατζής.

Με κάλαντα, βασιλόπιτα και ευχές η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στο Ζεφύρι

Με ευχές και κοπή της Βασιλόπιτας τελέστηκε η Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στις Ενορίες του Ζεφυρίου Παναγία Γρηγορούσα και Αγίου Στυλιανού, χοροστατούντος του Προϊσταμένου των Ιερών Ναών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αγγέλου Κανέλλου.

Τις ευχές τους έδωσαν στο Εκκλησίασμα, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, η Πολιτευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής και πρώην Αντιδήμαρχος  Τζένη Μπάρα καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Παναγίας Γρηγορούσας και Αγίου Στυλιανού  Παναγιώτης Ζαχαρίας και  Ρούλα Βαγενά. 

Στην Παναγία Γρηγορούσα όλοι ευχήθηκαν την γρήγορη αποπεράτωση του Ιερού Ναού ενώ προηγήθηκε επιγραμματική ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τούδε και στο εξής. Στο ίδιο μήκος κύματος και στον Άγιο Στυλιανό, οι ευχές αφορούσαν στην εκκίνηση των εργασιών για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού. 

Και στις δύο Ενορίες αφιέρωσαν κομμάτι στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού αλλά και στον Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, όπως επίσης και στον Μεγάλο Ευεργέτη  Αθανάσιο Μαρτίνο που έχει προσφέρει και στις δύο ενορίες αλλά και στον ευεργέτη τής Παναγίας Γρηγορούσας Ευάγγελο Βασιλείου. 

Εξάλλου με συγκίνηση ο π. Άγγελος,  έκοψε από ένα κομμάτι αφιερωμένο στην μνήμη των δύο Ιερέων που πέρασαν από το Ζεφύρι τους αείμνηστους Χρήστό Καπερώνη και Απόστολο Αντωνίου . Επίσης έκοψε από ένα κομμάτι μαζί με θερμές ευχές για καλή χρονιά για τους εφημέριους της Παναγίας Γρηγορούσας και Αγίου Στυλιανού π. Θεοφάνη και π. Δημήτριο αντίστοιχα.

Κατά τη λήξη της Δοξολογίας όλοι μαζί έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading