Γάμος Delivery στον Δήμο Φυλής

Της Μπαρμπιλένας Τριανταφύλλου

Τα παιδιά συγχά αναγκάζουν τους γονείς σε συμβιβασμούς. Ορισμένες φορές ακόμα και πριν γεννηθούν. Αυτό συνέβη και στον Παναγιώτη Σπαθώνη και τη σύζυγό του, Ελένη Καβαλιεράτου. Το κυοφορούμενο μωράκι τους, τους επέβαλε να παντρευτούν στο σπίτι, καθώς ο γιατρός είχε συστήσει στην έγκυο πλήρη ακινησία.

Ο Δήμος Φυλής ωστόσο, δεν χάλασε χατίρι στο νέο δημότη, δηλαδή τον μπέμπη που περιμένει το νεόνυμφο ζευγάρι. Ο Γενικός Γραμματέας, Αργύρης Αργυρόπουλος και οι υπάλληλοι του Ληξιαρχείου φρόντισαν να τελεστεί ο γάμος «delivery». Δηλαδή, πήγαν αυτοπροσώπως στο σπίτι των νεονύμφων και ακολούθησαν το τελετουργικό, χωρίς να μετακινηθεί η νύφη από τον καναπέ.

Όλα τελέστηκαν σύμφωνα με το εθιμοτυπικό: Αναγνώσθηκε το κείμενο της συναίνεσης, ερωτήθηκε το ζευγάρι αν συμφωνεί να δεθεί με τα δεσμά του γάμου και υπέγραψε στο βιβλίο. Εν συνεχεία οι κουμπάροι, Σταυρούλα Μπούρχα και Πανωραία Λιβιτσάνου τους πέρασαν τις βέρες.

Δίπλα, οι γονείς τους ζούσαν στιγμές συγκίνησης κι όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στο γλέντι της βάπτισης. Πιθανολογούμε το καλοκαίρι, καθώς ο άτακτος νεανίας, αναμένεται, μετά βαΐων και κλάδων, τον Φεβρουάριο. Καλώς να ορίσει!

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/author/barbilena-triantafillou

Απάντηση