ΑχαρνέςΠρώτο Θέμα

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών για 280 μαθητές!

Το σύγχρονο δημοτικό φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών, το οποίο λειτουργεί στα πρότυπα των ιδιωτικών φροντιστηρίων και είναι δωρεάν για τους μαθητές εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου, παρουσία επισήμων, πλήθους μαθητών και γονέων.

Η νέα, αυτή, δομή για την πόλη μας στοχεύει στη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής και εξυπηρετεί χωρίς κανένα κόστος 280 μαθητές και μαθήτριες ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών που απολαμβάνουν διδασκαλία υψηλών προδιαγραφών, από έμπειρο, άρτια καταρτισμένο και έμμισθο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους δημότες και στον τομέα της Παιδείας, αποδεικνύεται στην πράξη.Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών, πρωτοβουλία και προσωπικό στοίχημα τουΔημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού, παρέχει καθημερινά στους μαθητές όλες εκείνες τις πολύτιμες γνώσεις που χρειάζονται ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πετύχουν, τόσο στις προαγωγικές και απολυτήριες όσο και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας μας.

Η διασφάλιση της παιδείας για κάθε μαθητή και ειδικά μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο παραμένει μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (Παύλου Μελά 47 & Παγκάλου) ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Α Γιάννης Νίκας καλωσόρισαν τους μαθητές και τις οικογένειές τους και τους ευχήθηκαν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αχαρνών τόνισε ότι υλοποιείται η προεκλογική του δέσμευση για τη λειτουργία Δημοτικού (κοινωνικού) Φροντιστηρίου και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή του. Ως εκπαιδευτικός, όπως είπε, είναι ιδιαίτερα περήφανος γι΄αυτή τη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης προς τη νεολαία της πόλης.
«Ο Δήμος μας προχωρά σε ένα ακόμη βήμα έμπρακτης στήριξης των ευάλωτων οικογενειών της πόλης μας. Ένα ακόμη βήμα για να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στους μαθητές των Αχαρνών με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Σε μια δύσκολη συγκυρία αποδεικνύουμε πως στηρίζουμε κάθε συνδημότη μας, επεκτείνουμε τις κοινωνικές μας παροχές σε κάθε επίπεδο και συμβάλλουμε στην εκπαιδευτική εξέλιξη των ωφελούμενων μαθητών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίου Βλασσίου Ιωάννης Ράπτης και στην εκδήλωση παρέστησαν: οι Βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων του δήμου.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading