Δήλωση Σταμάτη Πουλή για την Ημέρα της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, 2022, ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής προέβειστην εξής δήλωση αναφορικά με την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας ένιωσα την ανάγκη να επισκεφθώ το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής και να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς μας, που με αυτοθυσία εκτελούν καθημερινά το καθήκον τους ώστε να νιώθουμε και να είμαστε όλοι ασφαλείς. Χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία. Χωρίς προστασία του πολίτη, δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία.

Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκηςστηρίζουν με συνέπεια το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σήμερα, κόντρα στις ιδεοληψίες που οδηγούν στην ανομία, αναγνωρίζεται ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας στις γειτονιές μας και της εφαρμογής του νόμου και γιατρεύονται χρόνιες παθογένειες.

Οφείλουμε όλοι – και ειδικά εμείς που μετέχουμε στα κοινά – να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα ενισχύσουν το έργο της αστυνομίας και να εξοπλίσουμε τις γυναίκες και τους άνδρες της υπηρεσίας με όλα τα απαραίτητα μέσα. Πάνω απ’ όλα όμως οφείλουμε να τους εκφράζουμε την ηθική συμπαράστασή μας και το κουράγιο που χρειάζονται για να φέρνουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και της έννομης τάξης.

Ειδικά στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής, που ως γνωστόν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, η αστυνομία καλείται να πράξει το καθήκον της υπό αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό και η περιοχή έχει ανάγκη από ένα ειδικό πλάνο δράσης και ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, χρειάζεται δυναμική και αποφασιστική πολιτική εκπροσώπηση. Αυτό σκοπεύω να διεκδικήσω με σθένος για τους συμπολίτες μου και για τους αστυνομικούς μας.

Απάντηση