Φυλή

Με μεγαλοπρέπεια η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στα Άνω Λιόσια απ’τον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου

Με λαμπρότητα, δέος, χαρά και συγκίνηση παρουσία εκατοντάδων πιστών, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιων Βουλευτών, ο Προσκυνηματικός Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων, υποδέχθηκε χθες το απόγευμα – Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου – τμήμα Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Της υποδοχής προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας , συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητρόπολης και όλων των ναών του Δήμου Φυλής.

untitled image

Το τμήμα του Τίμιου Ξύλου υποδέχθηκαν τα Άνω Λιόσια Φυλής με κατάνυξη και τιμές που απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής αλλά και η παρουσία γκριζοφόρων. Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου πατέρας Μηνάς Αλεξιάδης με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής Αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου, προσκύνησαν πρώτοι και παρέλαβαν από τους πατέρες του Αγίου Όρους το Ιερό Προσκύνημα στον κόμβο πριν το ναό.

Ακολούθησε δέηση από όλους τους ιερείς του Δήμου Φυλής στο σημείο υποδοχής και στη συνέχεια ιερείς, πιστοί και επίσημοι συνόδεψαν τη Σταυροθήκη της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στον ναό όπου την παρέλαβε από τους πατέρες της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με ιερείς της Μητρόπολης. Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία.

Αμέσως μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ο πατέρας Μηνάς πρόσφερε κέρασμα στους ιερείς και τους επισήμους.

Το Ιερό Προσκύνημα θα παραμείνει στον Άγιο Νεκτάριο έως την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου. Οι πιστοί μπορούν να επισκέπτονται τον ναό από τις 09.00 π.μ. έως τις 21.00 το βράδυ για προσκύνημα και ευλογία ενώ κάθε απόγευμα στις 19.00 θα ψάλλετε εσπερινός.

untitled image

untitled image

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading