Πλήθος πιστών στον πανηγυρικό εσπερινό στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, στις 14 Αυγούστου 2022.

Ερμηνεύοντας το τροπάριο των Εγκωμίων στην Θεοτόκο «ράβδος η το άνθος το ευώδες Χριστόν εξανθήσασα, τω τάφω νυν τέθαπται, ίνα φύση σωτηρίας τον καρπόν», ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο γεγονός που καταγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη από τον Μωυσή όταν οι ισραηλίτες αμφισβήτησαν την εκ Θεού δοθείσα ιερωσύνη στον Ααρών. Η ιερατική του ράβδος, αν και από ξερό κλαδί, βλάστησε άνθη κι έτσι όλοι βεβαιώθηκαν για την θεώθεν ιερατική εξουσία του Ααρών. Μάλιστα, η ράβδος αυτή έλαβε τη θέση της εντός της Κιβωτού της Διαθήκης.

Καθ’ όμοιον τρόπο, η Θεοτόκος εξήνθησε τον Χριστό, την σωτηρία μας, και η Κοίμησή της διαβεβαιώνει ότι αποτελεί τον καρπό της λύτρωσής μας, εφόσον εγκεντρισθούμε κι εμείς σε αυτή τη ράβδο και ζήσουμε σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού, όπως εκείνη.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού επισυνάφθηκαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο και η λιτάνευση του Επιταφίου της. Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Αχαρνών Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, απηύθυνε ευχαριστήριους λόγους προς τους παρευρισκομένους πιστούς και όσους κοπίασαν για την πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

untitled image

untitled image

Απάντηση