Βαρυμπόμπη: Στην τελική ευθεία τα έργα αναδάσωσης από το Τατόι Club

Έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Βαρυμπόμπη, το κτήμα Τατοΐου και τον Δήμο Διονύσου, καταστρέφοντας 67.470 στρέμματα δασικής έκτασης (Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), το Τατόι Club ανακοινώνει την ολοκλήρωση των έργων αναδάσωσης και αποκατάστασης της παρόδιας βλάστησης στη δυτική πλευρά της οδού Ερυθραίας.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην αναγέννηση 77.000 τ.μ. δάσους μέσω στης φύτευσης 1.081 δέντρων και 9.873 μεγάλων θάμνων συνολικά, καθώς και στην εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι η συντόμευση του χρόνου αποκατάστασης του φυσικού κάλλους στον άξονα πρόσβασης στην περιοχή και η δημιουργία αποτελεσματικής αντιπυρικής ζώνης προστασίας του αστικού περιβάλλοντος, δυτικά της οδού Ερυθραίας.

Οι φυτεύσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η φύτευση 1.081 δέντρων και 6.125 θάμνων. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, οι υπόλοιποι 3.748 μεγάλοι θάμνοι θα φυτευτούν τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων, έχουν χρησιμοποιηθεί πλατύφυλλα αυτοφυή είδη, που θα ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα και τη στρατηγική ελέγχου πυρκαγιών, συμβάλλοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αξιοποιήθηκαν οι πιο σύγχρονες μέθοδοι αναδάσωσης, υπό την καθοδήγηση του Δασαρχείου και της πολιτείας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας του ΤΑΤΟΪ Club, T∙ACT, και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών και του Δήμου Διονύσου, στην περιοχή του Κτήματος Τατοΐου.

Απάντηση