Ουκρανία:Επίθεση σε ΙΧ με δημοσιογράφους–Ανάμεσά τους ο φωτορεπόρτερ απ’τις Αχαρνές Γιώργος Μουτάφης

Στιγμές τρόμου έζησαν ανταποκριτές της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Ουκρανία όταν δέχτηκαν επίθεση, ενώ ήταν στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης. Ο Γιώργος Μουτάφης είναι δημότης Αχαρνών με πλούσιο βιογραφικό ως πολεμικός ανταποκριτής και βραβευμένος φωτορεπόρτερ!

Οι δημοσιογράφοι ήταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, και συγκεκριμένα στο Λισιτσάνσκ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών όταν δέχτηκαν την επίθεση.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν επίσης ο ρεπόρτερ Πολ Ροζενχάιμερ και ο Βαντίμ Μοισένκο. Οπως αναφέρει η Bild και οι τρεις τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ένα από τα τζάμια του οχήματος διαλύθηκε από τις εκρήξεις, οι οποίες όπως αναφέρεται ήταν πολλές εκρήξεις.

Οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την εν λόγω πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, όταν δέχθηκαν πυρά στο όχημα τους.

Το Λισιτσάνσκ είναι γειτονικό στο Σεβεροντόνετσκ, και τα δύο στην περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η Bild γράφει ότι ακόμα δεν είναι σαφές αν οι δημοσιογράφοι ήταν ο στόχος των πυρών.

Πηγή: http://www.newsi.gr

Ποιος είναι ο Γιώργος Μουτάφης:

Ο Γιώργος Μουτάφης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, είχε την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία στην ομάδα 18+. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus και παραγωγή ψηφιακών ταινιών στη SAE Athens.

Τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και συγκρούσεις σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Η δουλεία του έχει δημοσιευτεί στο Newsweek, το TIME, τη LIBERATION, το Al Jazeera, τη BILD, το New Yorker, το CNN και το BBC μεταξύ άλλων.

Έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ για τη μετανάστευση, εστιάζοντας στις επικίνδυνες ευρωπαϊκές διαδρομές που ακολουθούν οι μετανάστες.

Ο Γιώργος έχει βάση την Αθήνα και εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστής.

Απάντηση