Φυλή

Παρέμβαση Βαδεβούλη για παραχώρηση του δικτύου ύδρευσης του Ζεφυρίου, από την ΕΥΔΑΠ στο Δήμο Φυλής

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 26-05-2023, με θέμα την αποδοχή χρηματοδότησης για δύο σημαντικά έργα ύδρευσης στο Δήμο Φυλής (και την σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού), ο Αναπλ. Δήμαρχος Τόλης Βαδεβούλης έκανε μια σημαντική παρέμβαση.

Εν όψει της μελλοντικής κάλυψης των αναγκών του Δήμου Φυλής σε νερό, από ίδιους υδάτινους πόρους, που θα τον καταστήσει αυτόνομο από την ΕΥΔΑΠ, αναρωτήθηκε μήπως θα πρέπει να μη μείνει η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου έξω από αυτό το εγχείρημα. Κι αυτό γιατί το Ζεφύρι δε διαθέτει δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, αλλά υδρεύεται από την ΕΥΔΑΠ.


«Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να επιστρέψει το δίκτυο ύδρευσης του Ζεφυρίου στο Δήμο Φυλής, ώστε να μη στερηθούν οι συνδημότες του Ζεφυρίου τα οφέλη που θα προκύψουν στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων και Φυλής που διαθέτουν δημοτικό δίκτυο ύδρευσης», τόνισε.

Η πρόταση του Τόλη Βαδεβούλη κίνησε το ενδιαφέρον του Δημάρχου Χρήστου Παππού, αλλά και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με το σκεπτικό ότι είναι δίκαιη. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα εξετάσει αν και με ποιους όρους μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει, σχετικά, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως προς τα έργα ύδρευσης, το ένα προϋπολογισμού 3.117.277 Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), αφορά σε ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ και το δεύτερο, προϋπολογισμού 1.165.181 Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στην ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΦΥΛΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ.

Και τα δύο έργα, που εντάσσονται στη στρατηγική υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου Φυλής, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Την κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Απάντηση

Discover more from Parnesnews.gr

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading