Θανάσης Μπούρας: Παράδοση Γέφυρας Καρδατά

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, μόλις πληροφορήθηκε για την μη απόδοση της γέφυρας Καρδατά σε κυκλοφορία με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, αμέσως επιλήφθηκε του θέματος.

Επικοινώνησε με τον μέχρι εχθές Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραγιάννη, και τη Γενική Γραμματεία, ενώ μετέβη και στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής. Εκεί πήρε τον λόγο, τονίζοντας πως η ολοκλήρωση της γέφυρας είναι έργο ύψιστης σημασίας για την ασφάλεια των οδηγών και δεσμεύτηκε ότι θα πράξει τα δέοντα.

Σήμερα, αφού επικοινώνησε εκ νέου με τη Γενική Γραμματέα, κα Γεράρδη, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον οριστικό χρόνο κατά τον οποίον θα αποδοθεί η γέφυρα Καρδατά στην κυκλοφορία σύμφωνα την έγγραφη διαβεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Υπόψη Γενικής Γραμματέως Υποδομών κ. Μαρίας – Έλλης Γεράρδη

Σύμβαση Παραχώρησης για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα (Νόμος 3521/2007 – Α’ 269), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΘΕΜΑ :          ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ (Α/Κ) ΜΕΓΑΡΩΝ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τεχνικού έχουν εγκριθεί και έχουν διάρκεια μέχρι 30/06/2023. Επί τόπου υπεργολάβος για λογαριασμό της VINCI μέλος της Κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η μέχρι σήμερα καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη εκτέλεσης εργασιών μετατόπισης των υπογείων δικτύων εκ μέρους του ΔΕΔΗΕ, οι οποίες, κατόπιν συνδρομής και του Δημάρχου Μεγαρέων, ξεκίνησαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με βάση το σημερινό προγραμματισμό και υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της μετατόπισης των δικτύων του ΔΕΔΗΕ το τεχνικό θα αποδοθεί σε κυκλοφορία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023. Εφόσον ολοκληρώσει νωρίτερα η ΔΕΔΗΕ τις εργασίες μετατόπισης των δικτύων, το τεχνικό θα αποδοθεί νωρίτερα.

Παπάγου 25 Μαΐου 2023

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΝΕΣΗΣ

Πολιτικός Μηχανικός με Α’ β.

Απάντηση