Οι τοποθετήσεις της Μ. Απατζίδη στην κεντρική προεκλογική της ομιλία δεν ήταν ήπιες!

Η προεκλογική ομιλία της υποψήφιας βουλεύτριας με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Μαρίας Απατζίδη, έγινε στον φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αχαρνών κ.κ. Ηλιάδης και Γρηγοριάδης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Συρινίδης.

Πλήθος κόσμου χειροκρότησε την κα Απατζίδη στην δυναμική και αιχμηρή ομιλία της για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα. Η κα Απατζίδη υπογράμμισε ότι μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων η μόνη διέξοδος προς την ελπίδα είναι η ενδυνάμωση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.“Ενάντια στον μονόδρομο που ξεκίνησε με τα μνημόνια και συνεχίζεται με άτυπα μνημόνια, εμείς απαντάμε ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ”, δήλωσε.

Η υποψήφια βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής παρέθεσε τις ενέργειες της κυβέρνησης που έχουν αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Μητσοτάκης Α.Ε. μεριμνά με κάθε τρόπο για την ευημερία των ήδη υπερ-πλουσίων ολιγαρχών, ενώ αφήνει στο έλεος της μνημονιακής δίνης τους απλούς ανθρώπους που αγωνίζονται κάθε μέρα για να τα βγάλουν πέρα.

Σε αποστροφή του λόγου της, επισήμανε για τις επερχόμενες εκλογές :“Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ανάμεσα σε αυτούς που “ντηλάρουν” τις πολιτικές λιτότητας και σ’ εμάς που θέλουμε να γκρεμίσουμε καθετί που φτιάχτηκε για να κάνει πιο δυστυχισμένους και πιο ανήμπορους τους ανθρώπους”. Το  μόνο κόμμα που λέει ό,τι πιστεύει και πιστεύει ό,τι λέει είναι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Δεν είναι μόνο πνεύμα αντιλογίας, αλλά διαμορφώνει τις προτάσεις για την οικονομική και συλλογική απελευθέρωση, για την αξιοπρέπεια, με στοιχεία και αριθμούς. Με κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις”.

Οι προτάσεις του ΜέΡΑ25  συνοψίζονται σε επτά συν μία τομές. Για την ενέργεια, για το ρεύμα,

για την ακρίβεια και τους φόρους. Για την προστασία της κατοικίας. Για τη δημόσια υγεία, παιδεία, και ενημέρωση, για την ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας στον κρατικό μηχανισμό και στη δημόσια περιουσία. Για τις θέσεις εργασίας από την Πράσινη Ενέργεια, αλλά και για μια αδέσμευτη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

Η κα Απατζίδη αναφέρθηκε και στο ψευδο-δίλημμα Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

“Ό,τι και να λέγεται στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντιπολίτευση, είναι Υπουργείο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρος για το χρηματιστήριο ενέργειας, το ΝΑΤΟ, τη διαπλοκή με την ολιγαρχία, τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, την υποδούλωση στις Βρυξέλλες, τα ζητήματα άμυνας της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει σχεδόν όλα τα καταστροφικά νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση. Μια ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη γιατί είναι ψήφος εξάρτησης.”

Στη συνέχεια η κα Απατζίδη  μίλησε για τα θέματα της Ανατολικής Αττικής, ξεκινώντας από την πόλη που γεννήθηκε και ζει, τις Αχαρνές, υπογραμμίζοντας ότι το Μενίδι χρειάζεται μια διέξοδο από τη γκετοποίηση. “Πρέπει να σπάσουμε όσους τοίχους προσπάθησαν να μας βάλουν. Να αγωνιστούμε μέσα από την πολιτικοποίηση, την κοινωνικοποίηση, τον αθλητισμό. Φέραμε στη Βουλή τα σημαντικά ζητήματα των Αχαρνών και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά”.

Οσον αφορά τα θέματα της εκλογικής της περιφέρειας, η κα Απατζίδη τόνισε ότι έχει αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής με δεκάδες ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, όπως και με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις κατοίκων. Έχει ασχοληθεί για παράδειγμα με τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, την πυροπροστασία, την τοποθέτηση μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία γενικής και ειδικής παιδείας, την ενίσχυση της οινοποιίας και της σταφιδοπαραγωγής, την προστασία του Πανείου Ορους και της Λαυρεωτικής από περιβαλλοντικές προκλήσεις, τη διαχείριση του Ρέματος της Ραφήνας, την κατασκευή ασφαλών παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου στις λιγότερο προνομιούχες περιοχές. Τέλος, σταθερό και πάγιο αίτημα για την Ανατολική Αττική είναι η ανέγερση Δημοσίου Γενικού Νοσοκομείου, ένα ζήτημα με το οποίο έχει ασχοληθεί επανειλημμένως η κα Απατζίδη, και όπως λέει “σκοπεύω να συνεχίσω να πιέζω σε κάθε κατεύθυνση μέχρι την τελική υπογραφή, όποια και να είναι η κυβέρνηση”.

Τελειώνοντας, η κα Απατζίδη αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από την αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας.

“Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει. Από αυτούς που θέλουν να αποκλείσουν τη φωνή των πολλών από τη λήψη αποφάσεων. Ξέρετε από πού έρχομαι και ποια είμαι. Η πρώτη μου σκέψη είναι το πώς θα είμαι η δική σας φωνή μέσα στους θεσμούς,  που έχουν φτιαχτεί για να μας υπηρετούν αλλά τελικά μας εχθρεύονται και στέκονται απέναντί μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων”.

Απάντηση