Γ. Βλάχος: «Δικαίωση για όλους μας η απόφαση της Κυβέρνησης να ενισχύσει οικονομικά τον Αττικό Αμπελώνα»

Μετά από προσπάθεια πολλών μηνών να αναδείξουμε τα προβλήματα, αλλά και τη μοναδικότητα του Αττικού Αμπελώνα, σήμερα ήρθε η απόλυτη δικαίωση.

Μαζί με την ΚΕΟΣΟΕ, τους Οινοποιητικούς Συνεταιρισμούς Κορωπίου, Κερατέας, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σπάτων, Μεγάρων και τους Δημάρχους επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, συνεργαστήκαμε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση ημερίδας στο Κορωπί αφιερωμένη στον Αττικό Αμπελώνα, την ενίσχυση και τις προοπτικές του.  

Στις ανακοινώσεις οικονομικής στήριξης της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται και οι αμπελοκαλλιεργητές της Αττικής, στους οποίους θα καταβληθούν 9 εκατομμύρια ευρώ μέσω de minimis και για τα οινοποιήσιμα σταφύλια της Αττικής.

Είναι η πρώτη φορά όπου η Πολιτεία, διαχρονικά, έρχεται να δώσει σημασία στα αιτήματά τους. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αποδοχή του αιτήματoς κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, αλλά και τον Υπουργό, κ. Γεωργαντά, για τη στενή συνεργασία και την τελική υιοθέτηση των προτάσεών μας.

Ευχαριστώ, επίσης, τον Πρόεδρο του Κλαδικού Εθνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), κ. Χρήστο Μάρκου και τον Διευθυντή, κ. Παρασκευά Κορδοπάτη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου, κ. Σταμάτη Γεωργάκη, τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού «ΜΑΡΚΟ», κ. Κώστα Νικολάου, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Παιανίας, κ. Παναγιώτη Σταμάτη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σπάτων, κ. Βασίλη Μπέκα, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Κερατέας, κ. Παναγιώτη Αθανασίου και τον Διευθυντή του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, κ. Παναγιώτη Μανωλόπουλο, τον Δήμαρχο Κορωπίου, κ. Δημήτρη Κιούση, τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρη Λουκά, τον  Δήμαρχο  Μαρκοπούλου, κ. Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη, τον Δήμαρχο Παιανίας, κ. Ισίδωρο Μάδη, τον τέως Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Πέτρο Φιλίππου και τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδας, κ. Δημήτρη Μάρκου, για τη συστράτευση στην κοινή προσπάθεια.

Επιτέλους, η Πολιτεία αποδεικνύει έμπρακτα ότι στέκεται δίπλα στους Παραγωγούς.

Απάντηση