Πλήθος πιστών συνόδεψε πεζή με κατάνυξη την εικόνας της Μονής Κλειστών στη Χασιά

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η καθιερωμένη λιτανεία για τη κάθοδο της Εφεστίου Εικόνας της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Φυλής.

Πλήθος πιστών είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το μοναστήρι και περίμενε υπομονετικά να πιστοποιηθεί από το συντηρητή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ότι η Εικόνα μπορεί να μεταφερθεί. Αφού τοποθετήθηκε, από ειδικό τεχνίτη στην προθήκη που έχει κατασκευάσει ο Δήμος Φυλής παραδόθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα στον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο.

Πιστοί όλων όλων των ηλικιών και γριζοφόρες του συλλόγου ΦΥΛΑΣΙΑ υπό τον ήχο τροπαρίων, συνόδεψαν με κατάνυξη και συγκίνηση, με τα πόδια όπως επιβάλλει το έθιμο την εικόνα διανύοντας μια απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων.

Για πρώτη φορά φέτος αναβίωσε και το έθιμο των καβαλάρηδων. Τέσσερα άλογα με τους αναβάτες τους περίμεναν την πομπή στον Λυγμό για να οδηγήσουν την εικόνα μέχρι τον τελικό της προορισμό.

Στην είσοδο του χωριού την εικόνα υποδέχθηκε και απέδωσε τιμές η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής καθώς και  άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.  Μετά από τρεις στάσεις, στο Λυγμό, στο Μνημείο Πεσόντων και στην είσοδο του χωριού που τελέστηκαν αντίστοιχες δεήσεις η εικόνα έφτασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου θα παραμείνει προς προσκύνηση μέχρι αύριο στις 11.30 το πρωί.

Απάντηση