Μηταράκης προς Βλάχο για έλλειψη εργατών γης: «Θα δοθεί παράταση της διαδικασίας για εισδοχή εργατών γης από τις Τρίτες Χώρες»

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Γεωργίου Βλάχου προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ν. Μηταράκη.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι παραγωγοί – καλλιεργητές / αγροτικοί σύλλογοι βρίσκονται σε «απόγνωση», ζητώντας από τον Υπουργό να ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει το Υπουργείο, ώστε να δοθεί μια λύση πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας το πρόβλημα αναφέρθηκε, ότι στην κατεύθυνση να δοθεί μια «ανάσα» στους αγρότες, θα κατατεθεί αύριο ρύθμιση στην αρμόδια Επιτροπή -στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον Μεταναστευτικό Κώδικα- η οποία θα προβλέπει την παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 (λήγει στις 30/06/2023) της κατά παρέκκλιση διαδικασίας για την εισδοχή πολιτών τρίτων χωρών, που έρχονται οδικώς στη χώρα μας και η οποία θα συμπέσει χρονικά με το νέο Κώδικα Μετανάστευσης που θα έχει έναρξη ισχύος την 1 Ιανουαρίου 2024.

Απάντηση