ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΙΩΤΗΣ: Πολιτική διακήρυξη

Φίλες και Φίλοι

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον που αναζητά πυξίδα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος από τα λάθη του παρελθόντος.

Η ίδρυση μιας νέας παράταξής, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Πρέπει να βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή του σκηνικού στο δήμο Αχαρνών και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Οι «νέες», «καινοτόμες» προσπάθειες για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, δεν πρέπει να βασίζονται σε παλιά, δοκιμασμένα κι αναποτελεσματικά πρόσωπα αλλά σε ικανά κι έμπειρα στελέχη – δημότες που έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Θα πρέπει επιτέλους να γκρεμιστούν οι διαχωριστικές γραμμές που σκόπιμα κάποιοι έχουν χαράξει για να χωρίζουν τους δημότες, στους «δικούς μας» και στους «άλλους».

Η συγκυρία είναι δύσκολη και δεν αφήνει περιθώρια για συγκρούσεις και αντιπαλότητες. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. 

Είναι λάθος να προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να εκβιάζουμε καταστάσεις που τελικά μας οδηγούν στο διχασμό και στη διχόνοια. Η τακτική αυτή τραυματίζει την κοινωνία και σίγουρα δεν αποφέρει καλά αποτελέσματα ούτε στις εκλογές ούτε στον κοινωνικό ιστό που κατακερματίζεται.

Εμείς, ενεργοί Πολίτες του Δήμου Αχαρνών, γνωρίζοντας ότι το συμφέρον της πόλης μας, απαιτεί την μαζική ενεργοποίηση και συμμετοχή των συμπολιτών μας στα δημοτικά πράγματα, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που 

α) τα πολλά κι άλυτα επί σειρά ετών προβλήματα ταλαιπωρούν τους δημότες, β) την πρωτοφανή για προεκλογική περίοδο, δημοτικές παρατάξεις να επιλύουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες, 

γ) με καταγγελίες για σκάνδαλα της Δημοτικής Αρχής

δ) με διεκδικητές υποψηφίους δημάρχους δοκιμασμένα πρόσωπα, 

προτείνουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας νέας δημοτικής παράταξης της οποίας ο επικεφαλής θα είναι ένας νέος άνθρωπος, αυτοδημιούργητος, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμές για αρνητικά σχόλια.

Είμαστε Πολίτες του Δήμου Αχαρνών με κοινές αγωνίες και ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.

Η πόλη των Αχαρνών είναι ένας Δήμος με μεγάλες ελλείψεις υποδομών ομβρίων υδάτων, οδοποιίας, χώρων άθλησης κι αναψυχής, σε κοινωνικές υποδομές, πράσινο, ελεύθερους χώρους και είναι εχθρικό στους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Οι συγκοινωνίες εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς και ασυντόνιστες, γεγονός που, μαζί με την πολιτική ενθάρρυνσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου, ενισχύει την κυκλοφοριακή ασφυξία.

Η Πάρνηθα παραμένει – άγνωστο γιατί – αναξιοποίητη ενώ το Ολυμπιακό Χωριό, ένας πανέμορφος οικισμός, παραμένει απομονωμένος κι αναξιοποίητος τουριστικά και αναπτυξιακά.

Για τους πιο πάνω λόγους

Απαιτούμε μια πόλη διαφορετική απ’ τη σημερινή, όχι με γκρίζα ή μαύρα χρώματα, αλλά φωτεινή και χαρούμενη σε όλες τις γειτονιές, από την μια άκρη στην άλλη, δίχως εγκληματικότητα, με μια καλή ποιότητα ζωής για τον δημότη, αλλά και δημιουργίας ευκαιριών για τους νέους.

Θέλουμε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της και των αγώνων της.

Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο με διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα και διαφάνεια, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο για όλους κι όχι για τους λίγους, τους εκλεκτούς της κάθε δημοτικής αρχής.

Φίλες και Φίλοι,

Καλούμε κάθε Μενιδιάτισσα, κάθε Μενιδιάτη, να βαδίσουμε μαζί, σταθερά και αξιόπιστα τον δρόμο προς την Αναγέννηση της πόλης μας.

Όλοι μαζί, με σχέδιο, όραμα, αποφασιστικότητα και δουλειά για την πόλη που μας αξίζει.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΗΣ

Απάντηση