Ξεκινά η αποκατάσταση του ΙΝ Αγ Βλασίου!Ανήμερα του εορτασμού η ανακοίνωση!

Κάτω από θερμό χειροκρότημα και βαθειά συγκίνηση ακούστηκε το χαρμόσυνο για τους πιστούς, νέο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρα πως χτες αναρτήθηκε στην Διαύγεια η έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τον σεισμό ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Βλασίου Αχαρνών! Μετά από 3 σχεδόν χρόνια που ο Ναός παραμένει κλειστός για λόγους ασφαλείας, ακόμη και το γεγονός πως η γραφειοκρατία «έληξε» παραμονή του εορτασμού του Πολιούχου, για τους πιστούς σημαίνει πολλά! Μετά την Αρχιερατική θεία λειτουργία στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της σεπτής εικόνας συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Αχαρνών και στρατιωτικού αγήματος. Η πομπή κατέληξε στα προπύλαια του ΙΝ Αγ Βλασίου όπου ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε το νέο για την έγκριση της χρηματοδότησης και κατά συνέπεια την έναρξη των εργασιών που όπως χαρακτηριστικά είπε ευελπιστεί του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί και ο εορτασμός του Πολιούχου να γίνει εντός του νέου ναού. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για τις προσπάθειες που κατέβαλε τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττός καθώς και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Στο τέλος ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός επισήμανε πως εκτός από την αποκατάσταση του ΙΝ Αγ Βλασίου η περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει και στον εξωραϊσμό της Κεντρικής Πλατείας.

Στο τέλος του εορτασμού το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών χόρεψε παραδοσιακούς χορούς υπό τις μελωδίες του Σπύρου Μπρέμπου, ενώ ακολούθησε κέρασμα από το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε: «Σήμερα ξημέρωσε μια σημαντική μέρα για τον τόπο μας. Είναι διπλή γιορτή καθώς με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου με 2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του Αγίου Βλασίου. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα χρηματοδοτήσει με 500 χιλιάδες ευρώ την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Ευχαριστώ τον κ. Πέτσα για τον αγώνα που έδωσε για να εγκριθεί το έργο. Ευχαριστώ τον κ. Πατούλη για τη στήριξη στο Δήμο μας. Επίσης, ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Αθηναγόρα που μαζί, παρά τις δυσκολίες, δώσαμε αυτόν τον αγώνα για να επισκευαστεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Βλασίου” ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών σε σχετική δήλωσή του.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Αρβανίτικους χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων μπροστά στην κεντρική πλατεία και υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Σπύρου Μπρέμπου. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι: Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου, Αντώνης Μυλωνάκης, ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, υποψήφιοι κομμάτων, αντιδήμαρχοι, μέλη της δημοτικής αρχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων του τόπου.

Απάντηση