Αυλαία στις Βραδιές Πολιτισμού – Πάνω από 12.000 θεατές παρακολούθησαν τις φετινές παραστάσεις

Μια τεράστια γιορτή  που έφερε τις Αχαρνές στο επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου υπό τους ήχους του συμπολίτη μας, μουσικοσυνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη και με ομοβροντία βεγγαλικών να φωτίζουν τον ουρανό των Αχαρνών. Οι «Βραδιές Πολιτισμού» ταξίδεψαν επί 25 ολόκληρες ημέρες σε τρία σημεία των Αχαρνών, εκεί που βρίσκονται τα ανοικτά αμφιθέατρα της πόλης  και  φιλοξένησαν τις πιο σημαντικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται για τέταρτη φορά από τον Δήμο και τη ΔΗΚΕΑ κέρδισε τις καρδιές των θεατών και προσέλκυσε πάνω από 12 χιλιάδες άτομα όχι μόνο από τις Αχαρνές, αποτελώντας  πλέον θεσμό για την πόλη και ένα από τα πιο σημαντικά και μεγάλα φεστιβάλ της Αττικής. Για πρώτη φορά, φέτος, οι παραστάσεις εξαπλώθηκαν σε όλη την έκταση της πόλης μας. Τα Αμφιθέατρα «Μίκης Θεοδωράκης» στον Προφήτη Ηλία, «Σοφοκλής» στον Κόκκινο Μύλο  και το Δημοτικό Αμφιθέατρο Θρακομακεδόνων πλημμύρισαν από κόσμο, «γέμισαν» με γέλια, μελωδίες, ωραίες ερμηνείες και χαρά.  Όλα ανακαινισμένα και άρτια εξοπλισμένα υποδέχτηκαν τους θεατές.

Επιπλέον, ήταν η πρώτη φορά που οι περισσότερες παραστάσεις ήταν δωρεάν για το κοινό γεγονός που εκτιμήθηκε από τον κόσμο που έτσι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει  λαμπερά  ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Σαράντης και ο Βασίλης Σαλέας, η Σοφία Βόσσου, η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Αιμίλιος Χειλάκης και πολλοί άλλοι. Και αυτή τη φορά ιδιαίτερη ήταν και η συνεισφορά της Περιφέρειας.

Δεν έλειψαν όμως και εκπρόσωποι της νέας γενιάς  όπως η Μαρία Κίτσου, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Αλέξανδρος Τζουβέλας, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Οι συντελεστές των παραστάσεων εντυπωσιάστηκαν από την αρτιότητα της διοργάνωσης όπως και  την ποιότητα του καλλιτεχνικού προγράμματος που περιλάμβανε σπουδαίες και δημοφιλείς παραγωγές τόσο από το σύγχρονο όσο και από το κλασσικό ρεπερτόριο. «Οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα» , «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, η Μήδεια και η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή ήταν μερικές μόνο από τις παραστάσεις που συνεπήραν το φιλοθεάμον κοινό με τις εξαιρετικές ερμηνείες  των ηθοποιών και τη ξεχωριστή σκηνοθεσία τους.

Οι «Βραδιές Πολιτισμού» δεν παρέλειψαν να αναδείξουν και το πλούσιο καλλιτεχνικό έργο των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αχαρνών προβάλλοντας τις  θεατρικές παραστάσεις τις οποίες οι ίδιοι οι δημότες μέσω των θεατρικών ομάδων της πόλης μας προετοίμασαν. Τέχνη από τους δημότες και για τους δημότες των Αχαρνών. Τέλος, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες που τίμησαν την πόλη μας με την παρουσία τους στις «Βραδιές Πολιτισμού», τον κόσμο για την αθρόα συμμετοχή του και τους εργαζόμενους του Δήμου και της ΔΗΚΕΑ, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι. «Ένα μεγάλο πολιτιστικό ταξίδι ολοκληρώθηκε. Ένα ταξίδι που κράτησε 25 μέρες και σίγουρα θα έχει και συνέχεια. Κι αυτό γιατί ο κόσμος που αγκάλιασε τις «Βραδιές Πολιτισμού» και γέμιζε συνεχώς τα θέατρα της πόλης μας έδειξε πως ο τόπος μας έχει ανάγκη από ποιοτικές εκδηλώσεις. Γι’ αυτό και δεν σταματάμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και την ανάδειξη του πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν με αυταπάρνηση για μήνες ώστε να πραγματοποιηθεί και το φετινό φεστιβάλ και να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Συνεχίζουμε και δίνουμε ραντεβού σε νέες εκδηλώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απάντηση