Σπύρος Βάθης: Να ονομαστεί η πλατεία Δημαρχείου σε “Στρατηγού Ιωάννη Στριφτού”

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή (1922-2022) ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών Σπύρος Βάθης πρότεινε την ονοματοδοσία της πλατείας του δημαρχιακού μεγάρου σε “Στρατηγού Ιωάννη Στριφτού”. Ο Στρατηγός Ι. Στριφτός συνέβαλε τα μέγιστα τότε ενώ είναι γνωστό πως δεκάδες παιδιά του Δήμου Αχαρνών κάθε χρόνο σπουδάζουν μέσω των υποτροφιών “Ροδίας Στριφτού” που αποτελεί κομμάτι του Κληροδοτήματος Στριφτού.

Ο στρατηγός Ιωάννης Στριφτός πέθανε στις  18-2-1944. Ετάφη στο παλαιό Νεκροταφείο Αχαρνών, εκεί όπου έχουν ταφεί οι κόρες του Στρατηγού Άρτεμις (Τιτίκα) και Ροδία και η γυναίκα του Μαρία.

Η Ροδία Στριφτού πέθανε το έτος 1998. Μετά το θάνατό της το 1998 άφησε την μεγάλη  ακίνητη περιουσία της στο Δήμο Αχαρνών και την κινητή    (στρατιωτικά ενθύμια, πίνακες κ.α.) στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών.

Ο Σπύρος Βάθης πρότεινε λοιπόν την ονοματοδοσία της πλατείας Δημαρχείου στη μνήμη το Στρατηγού η οποία να συνοδευτεί από μία ιδιαίτερη εκδήλωση με σκοπό οι νεότερες γενιές να μάθουν την ιστορία τόσο ξεχωριστών προσωπικοτήτων που ακόμη και μετά θάνατο προσφέρουν στην πατρίδα και στον τόπο τους.

Αναμένεται να δούμε αν τελικά θα έρθει το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ο Σπύρος Βάθης

Απάντηση